Pasta met champignon en vegetarische spekreepjes


Alle pasta fans opgelet! Dit recept van pasta met champignon en vegetarische spekreepjes wil je proberen. De zilte smaak van de vega spekjes combineren perfect met de smaak van de romige saus.

Pasta met champignon en vegetarische spekreepjes

Ingrediënten
(Voor 4 personen)
  • 300 gram spaghetti
  • 1 bakje champignons
  • 1 zak rucola
  • 2 pakjes GoodBite spekreepjes (Jumbo Veggie Chef)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Crème fraîche
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Chilipoeder
Bereidingswijze
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de champignon in schijfjes en snipper de uit.  Bak dit samen aan in een koekenpan.
  3. Voeg vervolgens de spekreepjes toe aan de champignons en bak dit mee voor een paar minuten.
  4. Voeg de chilipoeder, paprikapoeder en fijn geperste knoflook toe en giet de bouillon erbij. Roer hier de tomatenpuree doorheen.
  5. Roer op het laatst de crème fraîche erdoorheen en serveer de spaghetti op het bord met het mengsel eroverheen.
  6. Garneer met rucola erop.
Tip voor de pasta met champignon en vegetarische spekreepjes: Zet de pan wat harder om de spekreepjes lekker krokant te bakken.