Salade in een pot


Een gezonde lunch meenemen naar je werk? Maak dan deze salade in een pot. Je kunt deze salade van te voren maken en het is makkelijk mee te nemen. Maak aan het begin van de week verschillende salade potten klaar dan hoef je niet meer elke dag na te denken wat je mee neemt die dag.

Ingrediënten
(Voor 1 salade pot)

Dressing

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • 1 Mason jar of weckpot
  • Keukenmachine
Bereidingswijze
  1. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en laat deze draaien totdat je alleen nog maar korreltjes overhoudt.
  2. Snijd de komkommer op kleine blokjes en de ei op schijfjes.
  3. Maak ondertussen de dressing: Meng de honing, mosterd, olijfolie en citroensap doorelkaar en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat bieslook. Meng een deel van de dressing door de bloemkoolcouscous.
  4. Vul de glazen pot met een klein handje gemengde sla en druppel hier wat dressing overheen.
  5. Schep daarna een laag met de bloemkoolcouscous in de pot. Je mag zelf weten hoe dik je de laag wil maken.
  6. Doe vervolgens de hamblokjes in de glazen pot met daarbovenop de blokjes komkommer.
  7. Leg daarna de schijfje ei erop en top af met nog een hand gemengde sla. Drizzle hier nog wat dressing overheen om het helemaal af te maken.
Tip voor de salade in een pot! Voeg wat verse meloen toe om het geheel lekker fris te maken. Meloen combineert namelijk goed met (vega) ham