Vegetarische albondigas


Als je van tapas houdt, dan zijn deze vegetarische albondigas een must try. Heerlijke vegetarische gehaktballetjes in een pittige tomatensaus.

Ingrediënten
(Voor 4 personen)
  • 500 gram GoodBite vegetarisch gehakt
  • 1 ei
  • 5 eetlepels paneermeel
  • Oregano
  • Paprikapoeder
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse peterselie
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1/2 rode peper
  • Peper en zout
  • Sojasaus
Bereidingswijze
  1. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, 1 teen knoflook, paprikapoeder, oregano, de helft van de peterselie en peper en zout.
  2. Maak kleine balletjes van het gehakt. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes mooi bruin in 10 minuten.
  3. Voeg nu de gesnipperde ui toe en fruit deze samen met de knoflook in kleine stukjes en de rode peper. Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe en breng de saus op smaak met peper, zout en eventueel een heel klein beetje suiker. Gaar de gehaktballetjes nog even goed door en voeg vervolgens nog wat peterselie toe.
Suggestie voor bij de vegetarische albondigas! Serveer met wat brood of rijst.

Bekijk ook deze 5 lekker recepten voor vegetarische gehaktballen!