6 sauzen voor bij vleesvervangers


Heb jij graag een sausje bij jouw vleesvervanger? Het lekkerste is dan natuurlijk om de saus helemaal zelf te maken. Dat hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Hieronder volgen 6 sauzen voor bij vleesvervangers. Lekker en gezond!Sauzen bij vleesvervangers

6 sauzen voor bij vleesvervangers:

Barbecuesaus

  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1.5 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 8 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 ui
  • Peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en doe deze in een pannetje samen met de citroen, het water, de azijn en de mosterd. Voeg hier zout en peper aan toe. Breng dit aan de kook en laat dit voor ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de paprikapoeder, de worcestersaus en de ketchup toe. Breng dit opnieuw aan de kook en zet daarna het vuur gelijk uit.

Champignonsaus

  • 250 gram champignons
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml groentebouillon
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • Zout en peper

Bereiding

Snijd de champignons in stukken en bak deze in olie in een pan. Bak totdat ze zacht zijn. Voeg hier de geperste knoflookteen aan toe en een eetlepel bloem. Roer dit goed door elkaar. Voeg de witte wijn toe en laat dit even koken. Wanneer de saus dikker wordt, kan de bouillon erbij. Laat dit ook weer even koken. Als de saus is ingedikt, voeg je een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en zout.

Satésaus

  • 3 cm verse gember
  • 3 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 175 gram pindakaas of notenpasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels ketjap manis
  • Sambal naar eigen smaak

Bereiding

Snipper de sjalotten en snijd de gember fijn. Bak dit in olie in de pan. Voeg na 2 minuten de uitgeperste knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de pindakaas en kokosmelk toe. Roer dit goed door elkaar. Als de saus dikker wordt, voeg dan de ketjap, komijn en sambal toe.

Knoflooksaus

  • 1/4 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels 0% vet mayonaise
  • Zwarte peper

Bereiding

Rasp de komkommer. Meng vervolgens de Griekse yoghurt en de mayonaise door elkaar. Voeg hier de geraspte komkommer, de uitgeperste knoflook en de zwarte peper aan toe. Meng alles goed door elkaar.

Teriayki saus

  • 100 ml water
  • 200 ml lichte sojasaus
  • 50 gram suiker
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een steelpan, behalve de maïzena. Meng alles goed door elkaar en breng het mengsel zachtjes aan de kook. Los de maïzena op in 4 eetlepels koud water en voeg dit, al roerend,  beetje bij beetje toe aan de saus.

Kerriesaus

  • 1 ui
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk

Bereiding

Snijd de ui fijn en fruit deze in de pan. Voeg de kerrie toe samen met 50 ml water. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat 4 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Welke is jouw favoriet van deze 6 sauzen voor bij vleesvervangers?

Bekijk hier onze producten!

Laat een reactie achter