Duurzame Soja (RTRS)

De soja die wij gebruiken is afkomstig van leveranciers uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Het verbouwen van de soja gaat niet ten koste van het tropisch regenwoud en de soja wordt niet genetisch gemodificeerd.

Schouten gebruikt duurzame soja - Lid van RTRS

Schouten is lid van de Round Table on Responsible Soy (RTRS) en daarnaast kopen wij onze soja in door middel van RTRS non-GMO credits. Schouten gebruikt duurzame soja - Lid van RTRS

Round Table on Responsible Soy

De Round Table on Responsible Soy (RTRS) is een internationaal platform, waarin sojaproducenten, sojahandel, verwerkende industrie, banken en maatschappelijke organisaties samenwerken om duurzaamheidscriteria voor de mondiale sojateelt te ontwikkelen en in de praktijk te implementeren.

In de algemene vergadering van de RTRS in mei 2007 is afgesproken voor de volgende sociale en milieuthema’s verifieerbare criteria voor de sojateelt vast te stellen: Werknemersrechten – Landrechten – Respect voor kleinschalig en traditioneel landgebruik – Welzijn inheemse bevolking – Bescherming biodiversiteit – Watergebruik – Bodemvruchtbaarheid – Gebruik bestrijdingsmiddelen – Impact infrastructuur.

Met dit lidmaatschap zet Schouten zich in om te zoeken naar oplossingen om wereldwijd op een duurzame en verantwoorde manier soja te produceren.

Voor meer informatie over de RTRS:
Website Round Table on Responsible Soy