Green Protein Alliance

Green Protein Alliance - Directeur Henk Schouten tekent GPA convenantSchouten Europe (GoodBite) heeft zich samen met andere koplopers in de voedingsbranche aangesloten bij de Green Protein Alliance (GPA), een uniek samenwerkingsverband van retail, horeca en andere voedingsproducenten die de consumptie van plantaardige proteïne een flinke impuls willen geven.

De markt voor producten met plantaardige proteïne is al volop in ontwikkeling, gedreven door toenemende interesse van consumenten in gezonde en duurzame voeding. Ook Schouten Europe (GoodBite) ziet kansen in de toenemende vraag naar gezond en duurzaam. De gezamenlijke ambitie van de Green Protein Alliance is een markt waarin producten met plantaardige proteïne een vanzelfsprekende keuze is. Voor elk moment van de dag, van hoge kwaliteit, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is de Green Protein Alliance?

De Green Protein Alliance is een samenwerkingsverband van duurzame koplopers in de voedingsbranche die de consumptie van plantaardige proteïnen een flinke impuls willen geven. De initiatiefnemers van de Green Protein Alliance zijn DuurzaamDoor (RVO.nl), NewForesight en Het Planeet in samenwerking met het Platform Voedseltransitie.


Green Protein Alliance - Founding Members GPA gezamelijk op de foto

Founding Members

De Founding Members van de Green Protein Alliance zijn: Albert Heijn, Bonduelle, BOON, The Dutch Weed Burger, Schouten Europe (GoodBite), HAK, Marley Spoon, Rechtstreex, RotterZwam, ValkVers – De Cantharel, Vegafit, Vivera, en daarnaast Natuur & Milieu en Het Planeet. Ze krijgen steun van het Ministerie van Economische Zaken en hebben als kennispartners het Voedingscentrum en Milieu Centraal. Dat levert een krachtige, gedeelde boodschap op.

Bezoek de website van Het Planeet voor meer informatie over de Green Protein Alliance.