Interview met vegetariër Karima


Interview met vegetariër

Vandaag een interview met vegetariër Karima. Karima is 27 jaar oud en woont in Maastricht waar zij werkt bij een telecombedrijf. Ze houdt van koken, gezellig uit eten gaan, gezelschapsspellen en lezen en daarnaast is ze altijd in voor een stedentripje. Ook probeert ze regelmatig hard te lopen. Lees hier over haar ervaringen als vegetariër.

Wanneer besloot je om vegetariër te worden?
“Toen ik 9 was, nadat ik een spreekbeurt over de bio-industrie had gehouden.”

Wat is je grootste uitdaging als vegetariër?
“De grootste uitdaging vind ik uit eten gaan. Hoewel de keuze voor vegetariërs de afgelopen jaren ontzetten verbeterd is, valt het vaak nog tegen. Er is vaak één vegetarische optie, maar als vegetariër is het leuk als je ook echt iets te kiezen hebt. Vooral in het buitenland kan het erg lastig zijn. Gelukkig zijn er steeds meer restaurants met een uitgebreide vegetarische kaart en niet alleen een salade geitenkaas.”

Waarom zou je anderen een vegetarisch dieet aanraden?
“Het is ontzettend leuk en lekker om met de vegetarische keuken aan de slag te gaan. Er is zo veel afwisseling. Maar de belangrijkste reden voor mij is dat je echt bijdraagt aan een duurzame wereld.”

Hoe zorg je dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt?
“Ik probeer heel afwisselend te eten. De ene keer een vleesvervanger op basis van peulvruchten, de andere keer een op basis van noten of eiwitten. Ook probeer ik altijd te ontbijten met zuivel en aan mijn lunch regelmatig peulvruchten toe te voegen. Daarnaast probeer ik bewust te eten. Vleesvervangers hebben altijd de voedingswaarden op de verpakking staan. Zo zie je precies hoe veel je van de dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt.”

Wat is je favoriete gerecht?

“Ik ben dol op falafel. Als ik in een ondernemende bui ben vind ik het leuk om het zelf te maken. Maar het is ook heel makkelijk om zo in de winkel te kopen. Lekker met salade en tzatziki op een pita of door een couscoussalade met gegrilde groenten.”

Heb je tips voor beginnende vegetariërs?
“Probeer je niet te focussen op wat je niet meer mag eten, maar krijg plezier in het uitproberen van nieuwe recepten. Lees vegablogs, kookboeken en kijk regelmatig in het vegaschap in de supermarkt. Er gaat een wereld voor je open. En is er een vleesproducent waar je écht niet zonder kunt? Gelukkig is van bijna alles een smakelijke vegavariant.

Bekijk ook eens het vegetarische dagboek van onze medewerkers

Laat een reactie achter