Lespakket vleesvervangen

Onze stagiaire Natalie vertelt over haar ervaring met (minder) vlees eten:

“Als we kijken naar de kennis die kinderen een paar jaar geleden hadden op het gebied van vegetariërs, is dat zeer beperkt. De meeste weten dat vegetariërs geen vlees of vis eten voor het dierenleed. Persoonlijk hou ik erg van de smaak van vlees. Een hamburger van de McDonalds zou ik niet snel overslaan. Daarnaast ben ik opgegroeid met twee ouders als sterren in de keuken, waarbij vlees zeker niet mocht ontbreken. Mijn opa was, in tegenstelling toch mijn vader, wel vegetariër. Hij deed dit niet zozeer om het dierenleed, maar omdat het volgens hem gezonder was voor zichzelf en de wereld. Hij at altijd bonen en vis, dat kon niet op tegen de lekkere hamburger van de McDonalds. Het kwam niet eens in de buurt!

Maar ondertussen denken we steeds meer samen na over een verantwoord en gezond leven. Een hamburger uit de winkel of varkensworst, ben ik nooit erg dol op geweest.

Tot ik met GoodBite kennis maakte. Mijn vader bracht het mee en tot alle verbazing smaakte dit zelfs beter dan echt vlees!

De producten zitten vol goede voedingsstoffen. Van spinazie tot bonen, het smaakte erg lekker. Ik eet dus een vleesvervanger, die net als vlees smaakt met dezelfde structuur en dan nog eens allemaal groentes erin verwerkt. Een win-win situatie als je het mij vraagt.”

Het is voor de jeugd van tegenwoordig veel makkelijker om een flexitariër of vegetariër te worden, alleen worden zij er misschien vanuit thuis helemaal niet bewust van gemaakt.

GoodBite heeft een lespakket laten ontwikkelen voor middelbare scholen. Doel van dit pakket is om onder jongeren bewustwording te creëren. Daarnaast wordt over de noodzaak verteld om dierlijke eiwitten te vervangen door plantaardige eiwitten. Ook worden tips gegeven voor praktische keuzes in hun dagelijkse voedingspatroon.

Download het lespakket en stimuleer scholen gebruik te maken van deze speciaal ontwikkelde lesstof. Je kunt het lespakket natuurlijk ook zelf met je kinderen of kleinkinderen behandelen.

Downloads

Download hier de docentenhandleiding

Download hier de lesbrief voor VMBO

Download hier de lesbrief voor HAVO-VWO