Green Protein Alliance & partner MVO Nederland

Green Protein Alliance - Directeur Henk Schouten tekent GPA convenant

Schouten (GoodBite) heeft zich samen met andere koplopers in de voedingsbranche aangesloten bij de Green Protein Alliance (GPA), een uniek samenwerkingsverband van retail, horeca en andere voedingsproducenten die de consumptie van plantaardige proteïne een flinke impuls willen geven.

De markt voor producten met plantaardige proteïne is al volop in ontwikkeling, gedreven door toenemende interesse van consumenten in gezonde en duurzame voeding.

Ook Schouten (GoodBite) ziet kansen in de toenemende vraag naar gezond en duurzaam.

De gezamenlijke ambitie van de Green Protein Alliance is een markt waarin producten met plantaardige proteïne een vanzelfsprekende keuze is. Voor elk moment van de dag, van hoge kwaliteit, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is de Green Protein Alliance?

De Green Protein Alliance is een samenwerkingsverband van duurzame koplopers in de voedingsbranche die de consumptie van plantaardige proteïnen een flinke impuls willen geven. De initiatiefnemers van de Green Protein Alliance zijn DuurzaamDoor (RVO.nl), NewForesight en Het Planeet in samenwerking met het Platform Voedseltransitie.

Founding Members

 

Green Protein Alliance - Founding Members GPA gezamelijk op de foto

De Founding Members van de Green Protein Alliance zijn: Albert Heijn, Bonduelle, BOON, The Dutch Weed Burger, Schouten (GoodBite), HAK, Marley Spoon, Rechtstreex, RotterZwam, ValkVers – De Cantharel, Vegafit, Vivera, en daarnaast Natuur & Milieu en Het Planeet.

 

 

 

 

Ze krijgen steun van het Ministerie van Economische Zaken en hebben als kennispartners het Voedingscentrum en Milieu Centraal. Dat levert een krachtige, gedeelde boodschap op.

Bezoek de website van Het Planeet voor meer informatie over de Green Protein Alliance.

MVO Nederland

 

GoodBite en Schouten zijn Partner van MVO Nederland 

 

Als partner van MVO Nederland maakt GoodBite deel uit van het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Nederland. Bij iedere bedrijfsbeslissing maken wij een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan.

MVO:
  • Creëert waarde op economisch, ecologisch en sociaal gebied.
  • Speelt een rol in meerdere bedrijfsprocessen.
  • Is een proces en geen eindbestemming.
  • Betekent dat een bedrijf afwegingen moet maken tussen verschillende belangen van stakeholders.

Meer informatie is te vinden op de website van MVO Nederland.