Deze vegetarische pasta Bolognese is makkelijk te maken en er zitten lekker veel verse kruiden doorheen. Door de chilisaus krijgt deze Bolognesesaus een vollere en scherpere smaak. Ook lekker erbij: doe een paar cherrytomaatjes in een vuurvaste schaal en meng met olijfolie, beetje oregano, zout en peper, en zet 10 minuutjes in de oven op 180 graden.
Bereidingswijze: 40 minuten
Ingredienten:
(Voor 2 personen)
- 175 gram GoodBite rul gehakt
- 300 spaghetti
- 1 ui
- 1 kleine prei
- 2 teentjes knoflook
- ½ theelepel paprikapoeder
- 25 gram tomatenpuree
- 1 dl groentebouillon
- 400 gram tomatenblokjes in blik
- 1 laurierblad
- Paar blaadjes basilicum, voor door de saus en ter garnering
- Oregano
- Selderijblad
- Chilisaus
- Cherrytomaatjes (optioneel)
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook even in de pan.
- Snij de prei in dunne reepjes, toevoegen en even kort meebakken tot het beetgaar is.
- Vervolgens de paprikapoeder en tomatenpuree toevoegen. Laat de puree meebakken om de rauwe smaak eruit te krijgen. Roer regelmatig, want de puree kan gemakkelijk aanbranden.
- Zet een pan ruim kokend water op voor de spaghetti.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon samen met de kruiden toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Wanneer de pastasaus zachtjes staat door te koken kook je de spaghetti in een pan ruim kokend water.
- Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak het rul gehakt even aan. Hierdoor zal het gehakt straks in de pastasaus een lekkere bite hebben.
- Meng het rul gehakt samen met een scheut chilisaus door de pastasaus.
- Meng op het einde de spaghetti met de bolognesesaus. Breng op smaak met zout en peper.
- Mocht je cherrytomaatjes uit de oven hebben gemaakt, dan kun je deze ook door de pasta mengen.
- Leg ter garnering wat blaadjes basilicum op de pasta.