Bloemkool curry met vega balletjes


Tijdens koude dagen gaat er niets boven een voedzame curry. Na een lange werkdag thuiskomen en een vol bord curry voorgeschoteld krijgen is dan ook zeker niet erg. Zo maakten wij deze bloemkool curry met vega balletjes. Kies hierbij bijvoorbeeld voor Notenballetjes of Groenteballetjes.

Bloemkool curry

Ingrediënten

(Voor 2 personen)

  • 1 verpakking GoodBite Notenballetjes of Groenteballetjes
  • 1 bloemkool
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje linzen
  • scheutje sojasaus
  • kerrie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 handjes noten en zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad)
Bereiding
  1. Snijd kleine roosjes van de bloemkool en kook deze gaar in een pan met water.
  2. Kook de rijst in een andere pan volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg hier 2 uitgeperste tenen knoflook aan toe samen met de GoodBite balletjes. Bak deze voor 4 minuten op laag vuur.
  4. Voeg nu de kokosmelk, tomatenpuree, sojasaus en kerrie toe en laat dit even staan op laag vuur.
  5. Wanneer de bloemkool gaar is, voeg je deze samen met de linzen toe aan het curry mengsel. Meng dit goed door elkaar en laat nog heel even op het vuur staan, zodat de smaken erin kunnen trekken.
  6. Giet de rijst af en serveer de curry naast de rijst. Strooi als laatste de zaden en pitten over de rijst. Eet smakelijk!
Tip voor de bloemkool curry: Je kunt ook zelf balletjes maken van ons vegetarisch Vers Gehakt.

Zoek hier een verkooppunt bij jou in de buurt!