Broodje Linzenburger met Spicy Zoete Aardappel Frietjes


Dit recept is heerlijk voor de luie zondag, én extra leuk met spicy zoete aardappel frietjes uit de oven.

Bereidingstijd: 30 minuten

Vegan Vleesvervangers: GoodBite Vegan Linzenburger

Tip van onze kok Ed: “Meng de wortelrasp met drie eetlepels (plantaardige) yoghurt, en breng op smaak met wat zout en peper”.

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

  • 2 bruine harde bolletjes naar keuze
  • 1 pakje GoodBite Linzenburger 
  • 1 tomaat, in 6 plakken
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • 6 plakjes komkommer
  • 1 wortel, geraspt
  • Optioneel: 3 eetlepels (plantaardige) yoghurt

Voor de spicy frietjes:

  • ½ kg zoete aardappel
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilivlokken (Liever milde frietjes? Gebruik dan paprikapoeder)
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frietjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Meng in een bakje de olijfolie, uienpoeder, knoflookpoeder, chilivlokken en eventueel wat zout en peper.
  3. Sprenkel vervolgens het olijfoliemengsel over de frietjes en goed schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld.
  4. Bak de frietjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar. Schep elke 5 à 7 minuten om.

De vegan linzenburgers:

  1. Snijd de broodjes open. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de broodjes op de snijkant mooi goudbruin. Let op: Blijf erbij staan, het kan hard gaan! Haal de broodjes eruit en zet weg.
  2. Bak nu de linzenurger in 4-6 minuten goudbruin.
  3. Beleg de broodjes met de sla, linzenburger, tomaat, rode ui, komkommer en de wortelrasp. Of meng eerst de wortelrasp met de yoghurt en wat zout en peper.
  4. Serveer met de spicy zoete aardappel frietjes.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.