Gehaktballen met ontbijtkoek


Deze gehaktballen met ontbijtkoek zijn gemaakt van ons vegetarisch vers gehakt en zijn heerlijk smeuïg. De ontbijtkoek geeft een zoete twist aan de gehaktballen en samen met de overige kruiden is dit een heerlijke combinatie. Serveer de balletjes als bijgerecht bij de maaltijd of als hapje op een verjaardag.

Gehaktballen met ontbijtkoek

Ingrediënten
  • 250 gram GoodBite Vers Gehakt
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 teen knoflook
  • Halve eetlepel kerriepoeder
  • 1.5 theelepel komijn
  • Halve eetlepel paprikapoeder
  • Halve ui
  • 1 ei

Bereiding

  1. Laat de ontbijtkoek weken in een schaal met een laagje gekookt water erin.
  2. Meng het gehakt met alle andere ingrediënten.
  3. Knijp de ontbijtkoek een beetje uit en meng dit nu ook door het gehakt. Kneed het geheel goed doorelkaar.
  4. Maak nu kleine balletjes van het deeg.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de balletjes bruin. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en zet de balletjes nog voor ongeveer 6 minuten in de oven, zodat de binnenkant ook goed gaar is.
Tip voor de gehaktballen met ontbijtkoek! Voeg eventueel een klein beetje paneermeel toe als het gehaktmengsel te vochtig is.

Zoek naar een verkooppunt bij jou in de buurt!