Gele currystamppot met vegetarische gehaktballen in jus


Deze gele currystamppot met vegetarische gehaktballen is een typisch Hollands gerecht met een Indisch tintje. De currykruidenmix zorgt voor dit Indische tintje en de gehaktbal in jus zorgt voor een typische Hollandse beleving.

Bereidingstijd: 25 minuten

Gele currystamppot met vegetarische gehaktballen in jus

Ingrediënten
(Voor 4 personen)
  • 1 kilo stamppotaardappelen
  • 1 tablet groentebouillon
  • 600 gram boerenkool
  • 4 eetlepel gele currykruidenmix
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • 4 GoodBite Gehaktballen in jus
  • Peper en zout
Bereidingswijze
  1. Zet de aardappelen in een pan net onder met water en een groentebouillonblokje. Leg er de boerenkool op. Doe een deksel op de pan, breng het water aan de kook en kook 20 minuten tot de aardappels gaar zijn. Giet af.
  2. Verwarm intussen de gehaktballen in de jus in een aparte pan.
  3. Stamp de boerenkool en aardappelen samen met de crème fraiche en de currykruiden door elkaar.
  4. Serveer de stamppot op een bord met een gehaktbal en een schep jus.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.