Gele rijst met gemarineerde filet, sugarsnaps en oranje puntpaprika


Een smaakvol rijstgerecht met sugarsnaps en leuke oranje puntpaprika.

Bereidingstijd: 30 minuten

Vega gemarineerde filet met gele rijst

Ingredienten:
(voor 2 personen)

  • 1 pakje GoodBite gemarineerde filet
  • 1 grote ui
  • 2 theelepels kurkuma
  • 150 gram basmati rijst
  • 300 gram sugar snaps of peultjes
  • 2 puntpaprika’s (Leuk voor de kleur: rood en oranje)
  • Chilivlokken
  • 1 limoen
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit de ui 3 minuten.
  2. Voeg vervolgens de kurkuma toe en bak 1 minuutje mee.
  3. Doe de rijst erbij en bak even mee. Meng deze goed door de ui en kurkuma.
  4. Voeg een afgepaste hoeveelheid water toe, zodat het water is verdampt wanneer de rijst gaar is. Dit staat vaak op de verpakking vermeld. Wanneer de rijst gaar is kun je naar smaak nog wat peper en zout toevoegen.
  5. Spoel de sugar snaps af en snij de paprika in reepjes.
  6. Verwarm wat olie in een wok en bak hierin de sugar snaps en paprika tot deze beetgaar zijn. Voeg voor een beetje pit chilivlokken toe.
  7. Voor de frisse smaak snij je 3 dunne plakjes limoen en bak je deze mee met de groenten.
  8. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gemarineerde filets tot deze een mooi kleurtje hebben en warm zijn.
  9. Leg op een schaal de rijst, gemarineerde filets en daar overheen de peultjes en paprika.  Garneer eventueel met de plakjes gebakken limoen.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.