Home made tempeh goreng


Een heel blok tempeh bereiden kan wat spannend lijken, maar met dit gerecht komt het helemaal goed. Lekker met witte rijst en gewokte groente zoals paksoi, taugé en sugar snaps.  

Bereidingstijd: 30 minuten

Vegan Home made tempeh goreng

Ingrediënten:
(voor 4 personen)

  • 2 blokken GoodBite tempeh à 200 gram
  • Sesamzaadjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Sambal ongeveer 1 theelepel
  • 6 eetlepel ketjap manis
  • Scheutje citroensap
  • 2 eetlepels palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 2 plakjes gehakte verse gember of 1 theelepel gember poeder
  • Bosui

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tempeh in gelijke repen en bak in ruime olie krokant. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Verhit in een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min goudbruin. Let op, de zaadjes verbranden gemakkelijk.
  3. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de sambal en gember toe, bak even kort mee.
  4. Voeg de ketjap, citroensap en als laatste de suiker toe. Laat even doorkoken en roer tot de suiker is opgelost.
  5. Meng de gebakken tempeh erdoor.
  6. Snij de bosui in dunne ringetjes.
  7. Doe de tempeh in een mooie schaal.
  8. Strooi de bosui en sesamzaadjes eroverheen.
  9. Serveer met rijst en bijvoorbeeld gewokte groenten zoals paksoi, taugé en sugar snaps.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.