Notenballetjes in tomatensaus met verse kruiden


Deze vegetarische balletjes in tomatensaus zijn ondertussen een klassieker te noemen. Ze zijn heerlijk voor op een feestje als snacks, maar zijn ook lekker bij de warme maaltijd. Deze balletjes zijn makkelijk te maken en kunnen ook prima de dag van te voren worden gemaakt. Wat de tomatensaus alleen maar lekkerder maakt, omdat de smaken dan goed mengen.

Bereidingstijd: 30 minutenVegetarische balletjes in tomatensaus

Ingrediënten:

(voor 2 personen)

  • 1 pakje GoodBite notenballetjes of groenteballetjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • ½ dl groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • Beetje basilicum
  • Oregano
  • Selderij blad
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Zout en peper
  • Eventueel wat maïzena om te binden
  • Peterselie, ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook fijn.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan. Fruit de ui en knoflook in de olie en voeg de tomatenpuree toe. Laat de puree even meebakken om de rauwe smaak eruit te krijgen.
  3. Roer regelmatig, want de puree kan gemakkelijk aanbranden.
  4. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon en laat even doorkoken.
  5. Doe de kruiden en de notenballetjes of groenteballetjes in de saus en laat de balletjes warm worden.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Is de saus te dun? Dan kun je deze binden met maïzena.
  7. Hak wat peterselie fijn en strooi over de balletjes heen.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.