Piri Piri Hamburger met zoete aardappelpuree


De Piri Piri Hamburger is een verrukkelijke vegetarische burger gemarineerd in een pittige piri piri saus. Met dit prachtige lenteweer is het tijd om de burger te combineren met een kleurrijke maaltijd. De pittige piri piri saus combineert perfect met de zoetigheid van de zoete aardappelpuree en het zure van de augurk. Daarnaast is dit gerecht binnen no time klaar en bevat het de juiste voedingswaarden. Dit recept is op basis van 2 personen.Piri Piri Hamburger

Aan de slag met de Piri Piri Hamburger!

Ingrediënten:

(Voor 2 personen)

 • 2 zoete aardappels
 • 1 verpakking GoodBite vegetarische Piri Piri Hamburgers
 • 1 pot augurken
 • 1 appel
 • 2 uien in ringen gesneden
 • Kaneel

Bereiding:

(25 minuten)

 1. Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Kook in water met eventueel wat zout in 20 minuten gaar.
 2. Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine blokjes. Bak deze samen met de uienringen in een koekenpan voor een paar minuten. Snijd ook de augurken in kleine stukjes en voeg deze toe aan de appel met ui.
 3. Bak in een andere pan op laag vuur de Piri Piri Hamburgers voor 4 – 6 minuten. Keer ze af en toe om.
 4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg een snufje kaneel toe aan de zoete aardappelpuree voor extra smaak. Mocht je hier niet van houden, kun je dit ook weglaten.
 5. Nu is het tijd om het bord op te maken. Begin met een schep zoete aardappelpuree. Leg hier de Piri Piri Hamburger op en eindig met de gebakken appel, ui en augurk.

Tip: Niet genoeg pannen? Je kunt de Piri Piri Hamburger ook in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de burgers in 10 minuten goudbruin. Keer de burgers halverwege om. Serveer met schijfjes komkommer en tomaat als frisse tegenhanger.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt!