Polenta met vegetarische filet reepjes


Polenta is een veelzijdig product dat gemaakt is van maïsmeel. Zo kun je er pap van maken, maar je kunt het ook opbakken en in de vorm van frietjes snijden. Wij kozen voor een combinatie van polenta met vegetarische filet reepjes en geroosterde cherrytomaatjes.

Polenta met vegetarische filet reepjesIngrediënten
(Voor 4 personen)

  • 170 gram polenta (maïsmeel)
  • 400 ml groentebouillon
  • 400 ml melk
  • 40 gram boter
  • 4 GoodBite Gemarineerde Filets
  • Cherry trostomaatjes
  • Eventueel geraspte kaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de cherrytomaatjes voor een paar minuten.
  2. Breng de groentebouillon samen met de melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat dit al roerend voor 2 à 3 minuten zachtjes koken. Zet nu het vuur uit en roer de boter erdoorheen en eventueel wat kaas.
  3. Bak ondertussen de Gemarineerde Filets in een koekenpan voor 4-6 minuten op laag vuur.
  4. Snijd nu de Gemarineerde Filets in dunne reepjes en serveer de polenta op borden met daarop de reepjes filet en de cherrytomaatjes.
Tip voor de polenta met vegetarische filet reepjes! Vervang de melk door slagroom voor een extra romige polenta.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt!