Portugese Piri Piri burger


Ben je op zoek naar de ultieme burger? Probeer deze Portugese Piri Piri burger dan eens. De piri piri saus zorgt voor een heerlijke smeuïge burger.

Bereidingstijd: 20 minuten

Portugese piri piri burger

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Voor de piri piri:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 0,5 eetlepel sap van een citroen
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel zout
Bereidingswijze
  1. Maak eerst de piri piri: Hak de knoflook en rode peper fijn. Doe in een vijzel en meng met de rest van de ingrediënten. Zet weg.
  2. Snijd de broodjes open. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de broodjes op de snijkant mooi goudbruin. Let op: Blijf erbij staan, het kan hard gaan! Haal de broodjes eruit en zet weg.
  3. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de plakken halloumi goudbruin aan beide kanten. Haal uit de pan en zet weg.
  4. Bak nu de piri piri burger in 4-6 minuten goudbruin.
  5. Beleg de broodjes met de sla, hamburger, halloumi, olijfringetjes en een flinke schep piri piri mayonaise.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.