Rijstnoedels Goreng met Tempeh Blokjes Ketjap


Ed en RhodeVeggie TourneeHier het heerlijke recept met Tempeh blokjes en rijstnoodles dat Ed en Rhodé hebben bereid tijdens de tweede video van Ed & Rhodé Veggie Tournee. Klik hier om de hele video terug te zien!

Tip van onze kok Ed: “Nog meer groente toevoegen aan dit super lekkere wokgerecht? Voeg lekker peultjes, broccoli of rode paprika toe. Dit gerecht smaakt heerlijk als onderdeel van een rijsttafel” 

Bereidingstijd: 30 minuten

GoodBite vleesvervangers: Vegan tempeh met rijstnoodlesIngrediënten
(voor 2 personen)

  • GoodBite tempeh blokjes ketjap à 180 gram
  • 3 blokken rijstnoedels
  • Zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 centimeter gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • ¼ witte kool (fijne ringen)
  • 1 kleine prei
  • 1 bakje taugé à 125 gram
  • 2 à 3 eetlepels ketjap manis

Garnituur: atjar, cassave kroepoek, gebakken uitjes

Bereidingswijze
1. Water aan de kook brengen voor de rijstnoedels. Bereid de noedels volgens de verpakking.
2. Schil het stukje gember en hak fijn. Pers de knoflook met een knoflookpers.
3. Snij de ui en witte kool in dunne reepjes en snij de prei in fijne ringen.
4. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok en voeg gember, knoflook en sambal toe. Fruit heel kort aan.
5. Voeg de tempeh blokjes ketjap toe. Wok even kort mee.
6. Voeg de ui en de witte kool als eerste bij de tempeh en bak even mee. Vervolgens voeg je de zachtere twee groentes, prei en taugé, toe.
7. Voeg naar smaak ketjap toe
8. Doe de rijstnoedels bij de groenten en meng goed.
9. Breng op smaak met zout en peper.
10. Serveer de rijstnoedels op een grote schaal en garneer met atjar, cassave kroepoek en de gebakken uitjes.