Ultieme vega burger met mango kerriesaus


Burgers gaan eigenlijk nooit vervelen. Er zijn zoveel combinaties mogelijk dat je altijd wel weer een nieuwe variant kunt proberen. Deze ultieme vega burger met mango kerriesaus is zeker de moeite waard.

Ultieme vega burger

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Mango kerriesaus

  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el olie
  • 1 el bloem
  • 1 tl sambal
  • 1 mango
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • Een halve groentebouillontablet
Bereidingswijze mango kerriesaus
  1. Verhit de olie in een pannetje en fruit de bloem en kerriepoeder 2 minuten. Voeg de kokosmelk, bouillontablet, sambal en water toe, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe aan de saus en breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Pureer het mengsel tot een glad geheel en laat de saus afkoelen.
Bereidingswijze voor de burger
  1. Neem de onderste helft van het hamburgerbroodje en smeer dit in met de mango kerriesaus.
  2. Bak de Hamburger in een pan voor 4 – 6 minuten en leg op het laatst het plakje cheddarkaas erop, zodat dit kan smelten.
  3. Beleg het broodje met de burger en leg daarbovenop 3 plakjes komkommer en wat halve ui ringetjes. Leg daar wat sla op en eindig met wat ringetjes rode puntpaprika en nog wat uiringen. Leg de deksel van het broodje er nu op.
Tip voor de ultieme vega burger! Serveer de burger met zoete aardappel friet.

Bekijk ook eens deze 5 toppings voor een hamburger