Pizza met pittig gehakt, olijven en champignons


Niks zo lekker als een zelfgemaakt pizza. Deze pizza met gehakt is leuk en makkelijk te maken. Houd je niet zo van pittig? Dan kun je de sambal ook achterwege laten. En het grote voordeel aan zelf pizza maken? Je kan zelf variëren met de ingrediënten en hoeveelheden van de topping!   

Bereidingstijd: 40 minuten

Vega Pizza met pittig gehakt, olijven en champignons - foto 01

Ingrediënten:
(voor 2 personen)

  • 175 gram GoodBite rul gehakt
  • 1 mix voor pizzabodem of 2 kant en klare bodems
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel sambal (naar smaak)
  • 400 gram passata
  • 250 gram champignons
  • 100 gram kleine rode en gele tomaatjes
  • 100 gram groene en zwarte olijven (bv. taggiasche olijven)
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Basilicum
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui fijn en pers de knoflook fijn.  Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  2. Voeg het gehakt toe en bak deze bruin. Roer de sambal door het gehakt en laat nog een minuutje mee bakken.
  3. Doe de passata erbij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een beetje sambal toe naar smaak.
  4. Maak de pizzabodems volgens de verpakking of gebruik verse kant en klare pizzabodems. Tip: Bak de pizzabodem zonder topping even 5 minuten in de oven, dan wordt ‘ie straks lekker krokant.
  5. Verdeel de gehakt-tomatensaus over de pizza’s. Snij de champignons in plakjes en halveer de tomaatjes.
  6. Verdeel de champignons, tomaatjes en olijven over de saus. Strooi wat kaas over de pizza, zet de pizza in een voorverwarmde oven en bak 15 minuten.
  7. Wanneer de pizza uit de oven komt garneer je deze met wat plukjes basilicum.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.