Taco’s met gehakt


Lekkere vegan taco’s met gehakt en groenten. Deze taco’s smaken natuurlijk ook lekker met een goede klodder zelfgemaakte guacamole.

Bereidingstijd: 30 minuten

Vegan taco's met vegan gehakt - foto

Ingrediënten:
(voor 2 personen)

  • 175 gram GoodBite rul gehakt
  • 6 harde taco schelpen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine prei
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje kidney bonen
  • 1 zakje taco tacokruiden
  • 50 gram zachte sla
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Bereid de tacoschelpen zoals vermeld staat op de verpakking.
  2. Snipper de ui fijn en pers de knoflook fijn. Spoel de paprika even af en snijd in stukjes. Snijd de prei in dunne ringen en spoel goed af.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg het vegan rul gehakt toe en bak bruin. Voeg de paprika en prei en bak 5 minuutjes mee.
  5. Strooi het zakje tacokruiden, zoals vermeld staat op het zakje, in de pan en roer goed door.
  6. Giet het blikje mais en de kidneybonen in een zeef en spoel even af. Voeg vervolgens de mais en kidneybonen toe en roer nogmaals goed om. Laat het mengsel nog 5 minuutjes, zonder deksel, sudderen.
  7. Vul de taco schelpen met een beetje sla en doe vervolgens het gehaktmengsel erop. Lekker met een schep guacamole

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.