Lekkere vegan taco’s met gehakt en groenten. Deze taco’s smaken natuurlijk ook lekker met een goede klodder zelfgemaakte guacamole.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
- 175 gram GoodBite rul gehakt
- 6 harde taco schelpen
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 kleine prei
- 1 klein blikje mais
- 1 klein blikje kidney bonen
- 1 zakje taco tacokruiden
- 50 gram zachte sla
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Bereid de tacoschelpen zoals vermeld staat op de verpakking.
- Snipper de ui fijn en pers de knoflook fijn. Spoel de paprika even af en snijd in stukjes. Snijd de prei in dunne ringen en spoel goed af.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het vegan rul gehakt toe en bak bruin. Voeg de paprika en prei en bak 5 minuutjes mee.
- Strooi het zakje tacokruiden, zoals vermeld staat op het zakje, in de pan en roer goed door.
- Giet het blikje mais en de kidneybonen in een zeef en spoel even af. Voeg vervolgens de mais en kidneybonen toe en roer nogmaals goed om. Laat het mengsel nog 5 minuutjes, zonder deksel, sudderen.
- Vul de taco schelpen met een beetje sla en doe vervolgens het gehaktmengsel erop. Lekker met een schep guacamole