Vegan Kaesschnitzel met Provençaalse groente en aardappelpartjes uit de oven


Heerlijke geroosterde aardappeltjes met Provençaalse groente uit de oven. Een makkelijk en smakelijk recept. De kappertjes door de aardappeltjes geven het gerecht een lekkere frisse smaak. Wanneer je ervoor kiest om de knoflook in het schilletje mee te roosteren dan wordt de knoflook lekker zoet. Wanneer je de groente uit de oven haalt, kun je de knoflook makkelijk uit het schilletje knijpen en door de groente mengen.

Bereidingstijd: 40 minuten

GoodBite - Vegan Kaesschnitzel met Provençaalse groente en aardappelpartjes uit de oven

Ingrediënten:
(voor 2 personen)

  • 400 gram aardaardappels
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 15 cherrytomaatjes, rood en geel
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm en rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 30 gram kappertjes
  • 1 pakje GoodBite Kaesschnitzel à 150 gram
  • Olijfolie
  • Zout en Peper
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de aardappels en snij ze in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng de aardappelpartjes met 2 eetlepels olijfolie en strooi er wat zout en peper overheen. Rooster in ca. 30 minuten gaar en mooi bruin.
  • Was de courgette, rode paprika en tomaat, snij in grove stukken en leg in een ovenschaal. Haal de blaadjes van de tijm en rozemarijn, voeg toe aan de groente. Pers de knoflook uit of doe deze in zijn geheel bij de groente. Bestrooi de groente met peper en zout, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en schep door elkaar. Zet de groente 20 minuten in de oven.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaesschnitzels in 6 à 8 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
  • Snipper het sjalotje. Haal de groente en aardappelpartjes uit de oven. Meng de kappetjes en het sjalotje door de aardappelpartjes.
  • Serveer de aardappelpartjes met de Provençaalse groente en de Kaesschnitzel.