Vegan Pad Thai met krokante tofu


Pad Thai, beroemd in Thailand, is een bekend gerecht met gebakken noedels, ei en garnalen. Wij maakten een vegan variant met onze pittig gemarineerde tofureepjes en zelfgemaakte pad thai saus. En verder ingrediënten die gewoon verkrijgbaar zijn bij de supermarkt!

Bereidingstijd: 30 minuten

GoodBite - Vegetarische Pad Thai met krokante tofu
Ingrediënten:
(voor 2 personen)

  • 1 pakje GoodBite Tofureepjes pittig gekruid à 180 gram
  • 150 gram rijstnoedels
  • 100 gram sugar snaps
  • 100 gram paksoi
  • 1 lente ui in ringen
  • 125 gram taugé
  • Arachideolie om in te wokken

 Voor de pad thai saus

  • 1 eetlepel arachideolie olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
    1,5 eetlepel tamarinde
  • 1 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels water

Voor de topping

  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • 2-3 eetlepels pinda’s, grof gehakt
  • 1 eetlepels sesamzaadjes
  • Koriander
  • Chilivlokken naar smaak
Bereidingswijze:
  • Bak de tofublokje in een laagje olie knapperig. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en zet apart. Ga verder met de pad thai saus.

De Pad Thai Saus

  • Verwarm de olie in de wok, pers het teentje knoflook uit, snipper de sjalotjes tot fruit ze tot deze zacht zijn.
  • Voeg nu de tamarinde, suiker, sojasaus en water toe. Roer tot suiker is opgelost. Laat de saus een paar minuutjes op zacht vuur inkoken.
  • Haal de saus van het vuur en zet ook even apart.

De noedels

  • Snijd de paksoi in repen van 2 centimeter dik en maak, indien nodig, de sugar snaps schoon.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit olie in een hete wok en roerbak de sugar snaps, voeg na 3 minuten de paksoi toe. Wok 3 minuten mee. Snij het lente uitje in ringen en voeg deze als laatste samen met de taugé toe en roerbak nog een paar minuutjes zodat de ingrediënten goed kunnen mengen, maar de groenten wel lekker knapperig blijven.
  • Voeg vervolgens de noedels toe.
  • Voeg nu 4 eetlepels pad thai saus en de tofu toe en roerbak tot de noedels goudbruin zijn.
  • Verdeel de pad thai over 2 borden en serveer met een partje limoen, wat grof gehakte pinda’s, sesamzaadjes, verse koriander en chilivlokken.