Gevulde zoete aardappel met vegetarisch Vers Gehakt


Met ons vegetarisch Vers Gehakt kun je zelf vormen en variëren. Zeer smakelijk en een goede vervanger van vlees gehakt. Wij combineerden het Vers Gehakt met zoete aardappel en rijst. Een gezonde en volwaardige maaltijd met de nodige voedingswaarden en maar weinig ingrediënten. Dit recept is heerlijk als warme maaltijd, maar kan ook goed als lunch genuttigd worden.

Vegetarisch Vers Gehakt

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 4 zoete aardappels
  • 1 verpakking GoodBite Vers Gehakt
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Kurkuma
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • Kerrie poeder
  • 200 gram rijst
  • Griekse Yoghurt
  • Peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en prik met een vork gaatjes in de aardappels. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ongeveer 45 minuten gaar.
  2. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng in een kom het Vers Gehakt met de kruiden en de tomatenpuree. Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak het Vers Gehakt rul en krokant.
  4. Giet de rijst af en haal de zoete aardappels uit de oven. Haal de folie van de aardappels af en snijd in elke aardappel een snee in het midden.
  5. Vul de aardappels met de rijst en het gehakt. Top af met de Griekse yoghurt en peterselie. In plaats van Griekse yoghurt kun je ook kwark of geitenyoghurt gebruiken.
  6. Waarschijnlijk past niet alle rijst en gehakt in de aardappels. Serveer de overige rijst en het gehakt bij de aardappels met wat Griekse yoghurt. Meng hier eventueel nog knoflook doorheen voor meer smaak.
Tip: Serveer bij de gevulde zoete aardappel met rijst en vegetarisch Vers Gehakt een frisse salade van bijvoorbeeld gemengde sla, appel en granaatappelpitjes. Heb jij een lekker gerecht gemaakt met ons Vers Gehakt? Wij vinden het leuk als je een foto van jouw gerecht wil delen. Tag jouw foto op Instagram met #goodbite!

Bekijk ook eens het recept voor de vegetarische Pizzaburger!