Vegetarische kebabs met Yoghurt-za’atarsaus


Met ons vers gehakt kun je van alles maken. Van balletjes tot burgers en van pizza topping tot kebabs. Deze vegetarische kebabs zijn in ieder geval erg smaakvol met alle kruiden die erin zitten.

Bereidingstijd: 30 minuten

Vegetarische kebabs

Ingrediënten
(Voor 4 personen)
  • 0,5 aardappel, geschild
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • 0,5 bosui
  • 1 ei
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder voor de saus
  • 300 GoodBite Vers Gehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 1 theelepel pul biber
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 citroen (sap)
  • 10 takjes munt
  • 2 eetlepels za’atar
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappel en rasp de aardappel fijn.
  2. Plet de knoflook en snij de ui fijn. Snij de munt erg fijn en meng met ei, paneermeel, paprikapoeder, komijnpoeder, aardappel met het gehakt. Maak er nu stevige worstjes van en rijg ze aan een stokje en zet apart.
  3. Verwarm de (grill)pan met olijfolie en bak de kebab mooi goudbruin.
  4. Maak de yoghurtsaus van de Griekse yoghurt. Snij de lente-ui fijn, snij de peterselie fijn. Als je het lekker vindt, rasp je de komkommer (met schil) op grove stand en voeg je dit toe.
  5. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, komijnpoeder, zout en peper. Leg nu de yoghurtsaus op een mooi bord.
  6. Strooi de za’atar erover heen en besprenkel met olijfolie.
  7. Rooster amandelschaafsel licht in een droge pan.
  8. Als de kebab klaar is, leg je ze op de yoghurtsaus en strooi de geroosterde amandelschaafsel erover en eventueel nog wat munt eroverheen.
Serveer de vegetarische kebabs als bijgerecht bij de warme maaltijd.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.