Vegetarische shoarmaschotel


Vanavond zin in shoarma? Maak dan deze heerlijke vegetarische shoarmaschotel met paprika en champignons. Dit gerecht is simpel en zit boordevol eiwitten. De shoarma heeft een herkenbare Mediterrane smaak, maar is toch écht vegetarisch. Serveer bij dit gerecht couscous of rijst voor een complete maaltijd.

vegetarische shoarmaschotel

Ingrediënten

(Voor 2 personen)

  • 1 verpakking GoodBite Shoarma
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 doosje champignons
  • Blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • Couscous
Bereiding
  1. Snijd de champignons in stukjes en bak deze bruin in de pan.
  2. Pers de 2 tenen knoflook uit en voeg toe aan de champignons.
  3. Als de champignons goed bruin zijn gebakken, voeg je de Griekse yoghurt en de tomatenpuree toe.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de couscous en laat de couscous voor 5 minuten zachtjes koken/weken.
  5. Snijd de paprika’s in reepjes of stukjes en voeg deze toe aan het champignon mengsel. Als de saus te dik is, kun je een scheutje melk toevoegen.
  6. Schep het mengsel in een ovenschaal en zet op tafel. Serveer de couscous los erbij.
Tip voor de vegetarische shoarmaschotel: Voor knapperige paprika, voeg je de paprika pas als laatste toe.

Bekijk hier onze vegetarische shoarma!