Zadenburger met een tropische twist


De Zadenburger is niet alleen lekker bij de avond maaltijd, maar smaakt ook erg goed op een broodje. Omdat de zon altijd nog een beetje schijnt, bedachten wij daarom dit recept voor de Zadenburger met een tropische twist. Met maar een paar ingrediënten, waaronder mango, tover je zo een heerlijke lunch op tafel. Deze burger vult goed en zal ervoor zorgen dat je de rest van de dag geen trek meer hebt. Je kunt hem daarom natuurlijk ook als avond maaltijd eten met bijvoorbeeld een soepje erbij.

Zadenburger met een tropische twist

Ingrediënten
Voor 2 personen
  • 2 meergranen bagels of andere broodjes
  • 1 verpakking GoodBite Zadenburger
  • 1 mango
  • Sesamzaad
  • 1 blikje tomatenpuree (kan aangelengd worden met zelfgemaakte of kant en klare tomatensaus)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Leg de bagels in de oven en bak ze af volgens de bereiding op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en bak de Zadenburgers voor 4-6 minuten op laag vuur.
  3. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Rooster de sesamzaadjes eventjes in een pan op laag vuur.
  5. Haal de bagels uit de oven en snijd ze doormidden. Besmeer met de tomatenpuree en beleg daarna met de Zadenburgers en mango. Strooi daarna wat sesamzaad over de burgers en leg de bovenkant van de bagel erop. Eet smakelijk!
Tip voor de Zadenburger met een tropische twist! Is mango niet je lievelingsfruit? Vervang de mango dan door ananas!

Zoek naar een verkooppunt bij jou in de buurt!