Veelgestelde vragen

Wat is GoodBite?

GoodBite is een Nederlands merk vleesvervangers van het familiebedrijf Schouten Europe B.V. uit Giessen (Noord Brabant). De vegetarische producten dienen als complete vleesvervanger. Vlees levert ijzer, eiwit en B-vitamines. Die voedingsstoffen zitten ook in GoodBite vleesvervangers. Het ruime assortiment vleesvervangers geeft je volop mogelijkheden tot variatie in je voedingskeuze.

Vegetarisch BBQ pakket

Waarvan worden de GoodBite producten gemaakt?

De producten zijn samengesteld uit eiwitten die afkomstig zijn van soja, tarwe en erwten. Daarnaast bevatten de vleesvervangers IJzer en Vitamine B12. Het ei-eiwit in de producten is afkomstig van kippeneieren van kippen met een vrije uitloop.

Waarvan is de verpakking gemaakt?

De verpakking van de GoodBite producten is gemaakt van RPet materiaal. Dit is afkomstig van gerecycled materiaal en is recyclebaar.

Houdbaarheid GoodBite / bewaaradvies?

Gekoeld bewaard bij een temperatuur tot maximaal 7 ºC zijn de producten houdbaar tot de datum die op de voorzijde of achterzijde van de verpakking staat vermeld. Wanneer men het product op de dag van aankoop invriest (-18 ºC), dan zijn de producten tenminste drie maanden houdbaar. Een aangebroken verpakking kan na openen nog 24 uur in de koelkast bewaard worden.

Waar komt de soja vandaan die in de GoodBite producten zijn verwerkt?

De soja is afkomstig van leveranciers in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Het verbouwen van de soja gaat niet ten koste van het Tropisch regenwoud en de soja wordt niet genetisch gemodificeerd.

Schouten maakt gebruik van duurzame soja

Wat zijn de voedingswaarden van de GoodBite producten?

De voedingswaarden van de GoodBite producten zijn terug te vinden op de achterzijde van de verpakking. Daarnaast staan de voedingswaarden vermeld op deze website.

Ik zoek een bepaald product maar kan dit niet vinden in mijn supermarkt, hoe kan dit?

Elke supermarkt bepaalt zelf haar assortiment vleesvervangers. Het kan dus zo zijn dat de ene winkel 10 GoodBite producten verkoopt en dat een andere winkel 15 GoodBite producten verkoopt. Als je graag een GoodBite product toegevoegd zou zien aan het assortiment in jouw supermarkt, vraag dan altijd even aan de slager wat de mogelijkheden zijn. Vaak kan en wil men het gewenste product voor jou bestellen.

Waarom zijn er E-nummers verwerkt in enkele GoodBite producten?

E-nummers, of toevoegingen, zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren. Voorbeelden van toevoegingen zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Veilige toevoegingen krijgen van de overheid een E-nummer. Het is een garantie dat de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen gecontroleerd heeft en veilig vindt.

GoodBite streeft ernaar om zo min mogelijk E-nummers in haar producten te verwerken. Momenteel zitten de nog aanwezige E-nummers veelal in de gevulde GoodBite producten. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat E-nummers vaak in sauzen worden verwerkt.

Vegetarisch gerecht bereiden

Staat uw vraag hier niet bij?

Stuur ons dan even een berichtje via het contactformulier op deze website.